Povijest tvrtke

Nakon 10 godišnjeg poslovanja s obrtom, 15.09.1990. godine otvara se firma pod nazivom UPIMM d.o.o., koja je djelovala kao malo obiteljsko poduzeće sa samo jednim kamionom s kojim su se vršile usluge prijevoza, te knjigovodstvenim uredom i tako sve do 2003 godine kad kupujemo prvi kamion sa 4 osovine te započinjemo sa širem poslovanja za potrebe rada autoceste Permani – Rupa.

Od 2003. godine do 2008. poduzeće je naraslo do 13 zaposlenika a raspolagali smo sa 5 kamiona te 3 bagera.

No, došla je kriza a po završetku ugovorenog posla na zaobilaznici u Istri počinje naša borba za opstanak.

Prevareni od strane tada velike hrvatske firme, te na kraju oštećeni radi Zakona o predstečajnoj nagodbi, na navedenom poslu ostali smo u gubitku, te veliki dio odrađenog posla nikada nismo uspjeli naplatiti. Ubrzo smo počeli prodavati imovinu kako bi uspjeli namiriti svoje dobavljače, ali ni to nas nažalost nije spasilo od blokade računa od strane porezne uprave.

Tokom 2008. godine od 13 zaposlenih pali smo samo na 3 u vrlo kratkom roku a ubrzo smo počeli prodavati i imovinu kako bi se izvukli iz problema koje smo imali no ni to nas nije spasilo, firma je upala u blokadu, zbog dugovanja koje smo morali podmiriti dobavljačima i državi.

Bilo je potrebno nekoliko godina da riješimo obveze i da se opet dignemo na noge, ali uspjeli smo. Svi su naši kooperanti i dobavljači, kao i država, unatoč gubitku, isplaćeni i zato smo još ponosniji na Perčić d.o.o.

2010. godine počinjemo poslovati pod današnjim nazivom poduzeća, Perčić d.o.o., polako rješavajući obveze te nakon svih padova i gubitaka, 2012. godine krećemo sa širenjem poslovanja. Od nekadašnja 3 kamiona, postupno smo povećavali vozni park te ih danas imamo 15. Većina kamiona financirana je vlastitim sredstvima.

2020 godine se opet vraćamo u igru sa bagerima, tj. iskopima i rušenjima.

Trenutno brojimo 19 zaposlenih i možemo reći da danas koračamo prema novim pobjedama, pametniji za iskustva koja smo stekli godinama rada.

Uvelike se ponosimo svojim djelatnicima, koji su svojim nesebičnim trudom i radom zaslužni za opstanak i razvitak našeg poduzeća. Činjenica da je dio radnika s nama već godinama još je jedan pokazatelj da ih kao poslodavci cijenimo i uvažavamo.

Danas smo najveća firma u Hrvatskoj po broju kiper kamiona s 5 osovina, posjedujemo certifikat s bonitetnom ocjenom A+ za 2018. i 2019. godinu s kojom potvrđujemo da smo poslovni subjekt koji spada u skupinu poduzeća s najboljom bonitetnom ocjenom u Hrvatskoj u pogledu isplata plaća radnicima, ispunjavanje obveza prema dobavljačima i državi te priznanje Hrvatske gospodarske komore povodom 25 godina poslovanja firme, radi doprinosa razvitku poslovanja Hrvatskog gospodarstva. U 2020. godini dobili smo još bolju bonitetnu ocjenu AA+, koja dokazuje da uspješno poslujemo i da brinemo o svojim obvezama i u ovom teškom razdoblju korone koje je utjecalo na poslovanje svakog poduzeća u Hrvatskoj i svijetu.